Join a global celebration of creativity in May. Sign up for Release Day!
Skip to main content

AYDENİZ ULUFER | SADELİK

HABİTAT

part of a series on Simplicity

About the speaker

Aydeniz Ulufer, sosyal girişimci ve doğa sever bir mimar. İstanbul’da lisans eğitiminden sonra büyüdüğü yere Bodrum’a geri döndü. Kullandığı gereçlerden beslenme düzenine kadar duyarlı seçimler yaparak çevreye verdiği zararı minimumda tutmaya çabalıyor.

Plastik gereçlere alternatif, doğa dostu çözümler üretmek amacıyla Less markasını kurdu. Less Sürdürülebilir Yaşam Gereçleri ile atıksız bir alışveriş deneyimi yaratmayı hedefliyor.

Less ile çevresel farkındalık çalışmalarına devam ederken, bir yandan da kendi enerjisini üreten, atığını kaynağa dönüştüren, organik tarım üretimi yapan bir çiftlik kurma yolculuğunda, artık sahilden uzakta Bodrum’un bir dağ köyünde yaşıyor. Son zamanlarda bu bölgede yaşayan kadınların kendi ekonomilerini yaratmaları için modeller üretiyor.

Bunun yanında farklı sektörlerden girişimci genç bir ekip ile kurdukları Komünite Bodrum ile online/offline ortak yaratım mekanlarında topluluk oluşturmaya dair projeler ve fikirler üretmeye devam ediyor.

Yaratıcı insanlarla bir arada olmaktan, insanlara yardım etmekten ve birlikte üretmekten besleniyor.

Additional details

Bodrum'un sabahçıları, nasılsınız? 🌟 Ufak bir aradan sonra yılın en güzel aylarından biri olan Eylül'de ağacımızın altında buluşalım! 🌳☀️🥯☕ 23 Eylül Cumartesi günü -evet, bu sefer cumartesi- bu ayın teması Sadelik ile Less. markasının kurucu ortağı ve sevdiğimiz Bodrumlu dostumuz Aydeniz Ulufer'i ağırlıyoruz.🥳🎉🔥

Etkinliğimiz ücretsizdir.