About the speaker

Vinerea aceasta o vom întâlni pe Katia Pascariu, actriță de teatru independent, care ne va vorbi despre parcursul său în actorie, despre dezvoltarea spațiilor Macaz {bar/teatru/coop.} și Centrul de Teatru Educațional Replika și despre documentarea pe care o face pentru noul ei spectacol despre copiii cu nevoi speciale. Ne va vorbi despre toate astea sub umbrela temei globale din luna aprilie: #INCLUSIVE

Pentru Katia Pascariu teatrul este totul. “În cel mai simplu și egoist mod aș spune că este soluția pentru mine în contextul unei lumi pe care nu o înțeleg, care mă sperie și mă intristează”, spunea Katia într-un interviu de anul trecut. A ales teatrul independent pentru că îl vede nu ca pe o evadare, ci ca pe o căutarea a unor răspunsuri și soluții la probleme reale. Crede că nu este ușor să fii actriță în România în ziua de astăzi, dar în același timp crede că e destul loc și că domeniul e într-o continuă dezvoltare. “Ceea ce facem noi va avea mereu sens, va fi mereu actual, dar clar – lupta prin artă își are limitele ei”, spune Katia. 

Printre provocările cu care Katia Pascariu s-a confruntat de-a lungul carierei se numără finanțările pentru spectacole, pentru că în teatrul independent banii de producție și onorariile sunt mai greu de obținut. O altă dificultate sunt spațiile, care uneori sunt imposibil de utilizat chiar dacă există, iar uneori lipsesc cu desăvârșire. 

La Centrul de Teatru Educațional Replika se afla printre membrii fondatori din 2015 și este și teatrul unde lucrează cel mai des. Despre teatrul educațional în general Katia spune că scopul lui este să producă schimbări profunde pe termen lung, dar pentru asta este nevoie de o activitate constantă, susținută de pătrundere în spațiile dedicate educației. 

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.