Chef Liviu Lambrino reveals the creativity involved in every plate he’s “painting”

About the speaker

“Dacă în urmă cu numai trei ani de zile, înainte de participarea la MasterChef, mi-ai fi spus că o să gătesc pentru evenimente de sute de persoane, meniuri rafinate pentru top management de multinaționale, pop-up restaurants și petreceri private, că o să particip la festivaluri și competitii gastronomice și o să dau consultanță pentru schimbări de meniu sau deschideri de restaurante, ți-aș fi râs în nas!

Astăzi, aceasta este realitatea mea.

Deocamdată, nu vreau să gătesc la punct fix pentru un restaurant. M-aș simți încorsetat să pregătesc aproape același lucru în fiecare zi, pentru că încă tratez bucătăria ca pe un hobby. O joacă serioasă, pentru mine, doar o altă formă de manifestare a creativității.

Gătesc mult în bucătăria mea de acasă, atelierul meu – locul în care ideile par să se exprime cel mai bine. Mă joc și experimentez, citesc, caut, inventez. Pe măsură ce știu mai mult, îmi dau seama cât de puțin cunosc. Râd și mă bucur că mai e mult până departe și aleg să îmi măsor progresul și să îmi justific eforturile numărând zâmbetele celor care gustă din mâncarea mea și nu orele petrecute în bucătărie. Pentru prima oara în viață, drumul contează mai mult decât destinația.

Pentru mine acest blog este un jurnal de metamorfoză gastronomică – o colecție de instantanee culinare din aventura mea, un spațiu în care vreau să împărtășesc cu tine din șansa incredibilă pe care o am de a face ceea ce îmi place.

Îți arăt, din perspectiva mea, cum să faci fine dining la tine acasă, cum arată pregătirile și farfuriile pentru evenimente, ce gătesc pentru familia și prietenii mei, ce mi se întâmplă în bucătărie, tehnicile culinare pe care le folosesc sau le descopăr, rețete interesante, principii și idei de plating, locuri unde am mâncat bine sau prost, inspirație, eșec și oamenii pe care ii apreciez pentru că aleg să facă lucrurile diferit.

Îmi doresc ca tu să pleci de aici măcar cu o idee, pe care să o duci mai departe în felul tău și să faci pe altcineva drag să zâmbească cu lumina în ochi atunci când îți gustă mâncarea.”

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

Photos from this talk See all

navigateleft navigateright

    *Crickets* Sign in to add a comment.