Всеки от нас в един момент си прави списък с книгите, които иска да прочете тази година или поне в този живот, и повечето от нас осъзнават колко много са те и колко малко е времето. След което се отказваме от списъците и просто хващаме някоя препоръчана (или пък случайно видяна) книга, която пасва на момента, в който се намираме, нещата, които ни се случват или просто на настроението ни в този ден.

Много любим начин да си изберем следващата книга е, когато някой интересен човек ни сподели свое любимо заглавие. Затова решихме да ви споделим няколко от книгите, които ни препоръчаха нашите лектори през изминалата година - току виж някоя от тях е точно това, от което имате нужда в момента.“Последен дъх” на Луис Бунюел (препоръчана от Михаил Димов)

“Граматика на фантазията” на Джани Родари (препоръчана от Михаил Димов)

“Антични следи в магически обреди от българските земи” на Георги Мишев (препоръчана от Жоро Христов)

“Сговор на глупци” на Джон Кенеди Тул (препоръчана от Светозар Георгиев - ghostdog)

image

В последните две издания на Микрофонът е ваш ни споделихте много интересни инициативи и търсения. Споделяме ги отново тук с вас, за да можете да си ги припомните - може пък точно днес да е правилният момент. Мартина от Банско Филм Фест 2016 (http://banskofilmfest.com/) си търси доброволци. Ако имате интерес, можете да се свържете с нея на contact@banskofilmfest.com


Христо от фондация Тук-там (http://www.tuk-tam.bg/) търси дизайнер/програмист за 3 дни за сайта на фондацията. Както и компания за изкачване на връх Елбрус. Ако искате да се свържете с Христо, пишете му на hey@tuk-tam.bg.


Дима от SiteGround подари няколко билета за концерта на скандинавската група Liima на 12ти юни (чиито концерт SiteGround подпомагат), след което обяви, че SiteGround си търсят хора за маркетинг отдела. Така че, ако имаш интерес и опит в copywriting, content writing, project management, разгледай www.jobs.siteground.bg или пиши на dima@siteground.com.


Велислава от Дневник (http://www.dnevnik.bg/) сподели, че искат да започнат да разказват истории във видео. Съответно си търсят човек, който е Video & Motion Graphics editor. Прочетете обявата за контакти и повече информация:
http://www.dnevnik.bg/video/2016/05/26/2766041_dnevnik_tursi_video_and_motion_graphics_redaktor/


Поли от Pernod Ricard (http://www.pernod-ricard-bulgaria.com/) ни разказа за фестивала за креативност и устойчивост Absolut Creative Space, който ще се случи в София от 3ти до 9ти юни под формата на лекции, работилници, партита, дискусии и още много вълнуващи формати и теми.
Също така, имайте предвид, че Pernod Ricard си търсят маркетинг хора и бранд мениджъри. Свържете се с тях, ако имате интерес.

Този месец в “Микрофонът е ваш” - минутите, в които вие ни споделяте своите идеи, въпроси, търсения и предложения - имахме доста разнообразна палитра от теми. Можете да прочетете накратко по-долу, а ако нещо ви вдъхнови, сме оставили и начин да се свържете с хората. Този месец отново ще имате възможността да грабнете микрофона, така че ако имате нещо, което много искате да споделите, 25ти март е датата. Ще ви очакваме с кафе, закуска и една малко по-нестандартна лекция.

Симеон Василев, Фондация CredoBonum

Мони ни разказа за един много интересен форум, който предстои на 17ти април в Независим театър - форум Дълголетие (http://forumdalgoletie.com/).“Ще си говорим за постоянно увеличващата се продължителност на човешкия живот, за дълголетие, остаряване. Ще представим вдъхновяващи възрастни хора, които не спират и не са изгубили духа си.Търсим хора, които работят в някоя от тези теми. Или пък нечия баба, която прави йога на 80. Изобщо, ако се сещате за някой, който би бил подходящ за това събитие, свържете се с нас.”Контакти:
simeon@credobonum.bg 
Милена Нейова, Ателие “Прегърни ме”


““Прегръни ме” е творческо ателие за деца от домове , където те - заедно с художници, артисти, писатели и журналисти -  рисуват, четат книги, илюстрират приказки, играят театър, гледат филми и разговарят, майсторят парцалени кукли и копринени ангели.Търсим финансиране за разрастващото се ателие, поради което създадохме кампания Прегърни нататък. Повече информация можете да прочетете тук. Ще се радваме на вашата помощ.”Koнтакти:
milena.neyova@abv.bg


Мино Караджов, ученик и съосновател на инициативата “Ако си дал”

Мино пък ни провокира с въпросът “Как според вас трябва да бъде този процес на правене на всичко в тази държата нормално и най-вече процеса на задържане на хората в България?” - тема, за която ще ни трябва цяло отделно събитие. Но ако имате идеи или това е тема, която ви пали, можете да потърсите Мино във Фейсбук.

Поводът, който ни събира рано в петък веднъж месечно, е приятен лектор с вдъхновяващи истории, но мисията на CreativeMornings е да бъде много повече от това - да създава връзки, вдъхновява, обединява и ражда нови идеи. CreativeMornings е за вас.

Затова на последното ни издание през януари решихме да стартираме рубриката “Микрофонът е Ваш”, чиято цел е именно да дадем думата на вас. За да споделите вашите идеи, нужди, предложения и буквално каквото ви е на сърце.

‘Микрофонът е ваш’ ще продължи и този месец, затова помислете си какво бихте споделили на закуската ни този петък (26ти). Разполагате с 2 минути, а след това е хубаво да ни оставите лесен начин за контакт с вас, за да могат хората да ви открият.

Ето какво споделиха първите ни смели приятели от януарското издание..

Павел Кунчев, TimeHeroes

image

TimeHeroes е платформа за доброволчество и правене на добро. На повече добро. Прави добро! => https://timeheroes.org/bg/

Павел търси хора в 3 насоки:

  • Ако сте представител на компания, ще се радваме да ни подкрепите да продължаваме да правим чудесни неща; да подкрепите създаването на гражданско общество.
  • Ако сте артист/дизайнер/човек, който снима/човек, който дялка малки дървени фигурки или изобщо се занимавате с някакво изкуство - заповядайте да създадем заедно изкуство, което може да доведе до някаква промяна, да представи добро послание пред света.
  • Ако сте IT човек/програмист, ще се радваме на подкрепа за уеб платформата ни.“

Контакт:
twitter.com/cuteater


Тина Кесова, SiteGround

image

Ако познавате хора, които говорят чужди езици (английски + който и да е от следните: испански, италиански, френски, немски, холандски), и ви пука за тях, пратете ги да си поговорят с нас. При нас е весело! => jobs.siteground.bg

Контакт:
tina@siteground.com
twitter.com/tinakesova
Tina @ CM


Христо Чернев (TaxiMe)

image

Търси: Marketing & Communications човек с големи очи и големи уши, за да чува добре и да усеща клиентите и партньорите им и да комуникира малко, обрано и точно това, което трябва и както трябва.

Контакт:
chernev@taxime.to
https://twitter.com/hristochernev
https://www.linkedin.com/in/chernev


Мартин Заимов

image

Търси: Човек за шеф на компания. С енергия, сила и капацитет. По-скоро над 35-40г, но не непременно. За компанията: Стара, утвърдена компания в IT сектора с добри приходи, която не може да се трансформира, но има потенциал за иновации в областта, в която работи. (все още не може да бъде разкрито името й :-))

Контакт:
https://www.facebook.com/martin.zaimov.9
http://www.martinzaimov.com/


Добринка Стойкова (OMD Bulgaria, PHD Bulgaria)

image

Търси си хора, които могат много добре да смятат и, които обичат математиката.

Контакт:
phdbg@phdmedia.com


Данчо Жечев (Tribal, DDB)

image

Предлага: Пространството "ЕТО. Място за култура” (Христо Ботев 95)
"За приятели сме тук. Възползвайте се. Бъдете активната страна. Заповядайте и го използвайте така както намерите за добре. .. Това е място, където не е задължително да сме съгласни с това, което се показва.”

Контакт:
https://twitter.com/yzhechev